Weblog

Nieuwe midden huur regulering 2024

Daan  Eckhart
Daan Eckhart
22 Feb 2023

Nieuwe midden huur regulering 2024. Wat betekent dit voor mij? 

Het kabinet heeft voorgesteld de regulering voor midden huur 2024 en de WWS-punten aan te passen. Deze plannen hebben betrekking op alle verhuurders van residentieel vastgoed waaronder woningbouwcorporaties, institutionele en particuliere beleggers.

Zo gaat de grens van de huurprijsbescherming op basis van het woningwaarderingsstelsel (WWS) naar 187 punten. Dit betekent dat bij dit puntenniveau de huurprijs in geval van een nieuw huurcontract in 2024 maximaal € 1000,-- mag zijn. 

Het is begrijpelijk dat deze verandering vele vragen oproept met name als je beschikt over een woningportefeuille. Wat gaan deze nieuwe regels betekenen voor jouw woningbezit? Welk effecten zijn er op je verhuurportefeuille? Is het verstandig deze regels te accepteren of kun je misschien beter verkoop overwegen?

Om een goede afweging te maken is het belangrijk het woningwaarderingsstelsel in kaart te brengen aan de hand van onderstaande punten:  

  • Wat zijn de huidige WWS-punten op basis van een actuele inventarisatie?
  • Verandert per 1 januari 2024 de huursituatie voor mijn woning(en) en wat wordt als  een gevolg daarvan de toekomstige WW-score?
  • Welke mogelijke verbeteringen bijvoorbeeld op het gebied van verduurzaming zou ik aan mijn woning(en) kunnen doorvoeren welke extra WVS-punten kunnen opleveren?

Ook de nieuwe fiscale regels in BOX3 kunnen een rol spelen bij het nemen van de juiste beslissing.

Heb je hierbij hulp nodig of behoefte aan advies? Of wil je gewoon meer weten?

Hoen Makelaars staat klaar om je te helpen.
Mail ons op info@hoenmakelaars.nl of bel naar 020 - 305 44 44.

DEEL DIT ARTIKEL:

Meer berichten