Aankoopbegeleiding

In Amsterdam is de huizenmarkt in beweging. Logisch dat dit leidt tot vele vragen als je nadenkt over de aanschaf van een woning. Is het nu een goed moment om een woning te kopen of moet ik wachten? Wat voor invloed heeft de stijgende hypotheekrente op mijn leencapaciteit? En als ik mijn droomwoning gevonden heb, hoe weet ik of de vraagprijs marktconform is, en hoe bepaal ik de bouwkundige staat? Of als ik een duurzame woning zoek, waar moet ik op letten?

Hoen Makelaars geeft antwoorden op jouw vragen. Onze makelaars die de Amsterdamse markt door en door kennen en over de meest actuele cijfers van de huizenmarkt beschikken, staan garant voor een eerlijk en deskundig advies. Wij hebben alle kennis in huis op het gebied van de huidige woningmarktcijfers, hypotheken, erfpacht, bouwkunde en juridische aspecten.

Stappenplan aankoop

Tijdens dit eerste gesprek ontmoet je onze makelaars en brengen wij samen jouw woonwensen in kaart. We zijn een luisterend oor, denken kritisch met je mee en bespreken uitgebreid onze werkwijze.

Wij screenen elke dag het woningaanbod in Groot-Amsterdam. De woningen die passen binnen jouw zoekprofiel bieden we je aan per e-mail. Daarnaast brengen wij je op de hoogte van objecten die vanuit ons netwerk worden aangeboden of die binnenkort op de markt komen.

Zodra je interesse hebt in een woning, maken wij een afspraak voor een bezichtiging. Tijdens de bezichtiging zijn we er bij om je te begeleiden en te adviseren.

Je hebt jouw droomwoning gevonden. Wij adviseren je over de waarde, de voorwaarden en condities, de technische staat van het pand, het gebruik en de bestemming (VvE-afspraken, splitsings- en eigendomsaktes, erfpachtgegevens, huishoudelijke reglementen etc) en andere relevante informatie met betrekking tot de omgeving zoals de locatie ten opzichte van scholen en sportaccommodaties. Vervolgens gaan we met onze kennis van alle zaken in onderhandeling met de verkopende partij. Wij helpen je ook bij het vinden van de juiste experts voor onder andere de notariële afhandeling, het uitvoeren van een taxatie en een bouwkundige keuring.

Zodra overeenstemming is bereikt met de verkopende partij, controleren en bevestigen wij alle voorwaarden en condities bij de notaris. Wij begeleiden je bij het tekenen van de koopakte.

De laatste stap van het aankooptraject is de ondertekening van de leveringsakte bij de notaris. Op de dag van levering begeleiden wij de inspectie, de juridische overdracht en de daadwerkelijke levering bij de notaris. En dan rest ons niets anders dan je te feliciteren met je nieuwe woning!

Kom langs voor een kennismaking

Op zoek naar een woning in Amsterdam en omgeving? Benieuwd naar de actuele waarde van jouw woning? Of heb je vragen over de huidige woningmarkt? Hoen Makelaars geeft je deskundig en eerlijk advies. 

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vrijblijvend advies

Het kopen of verkopen van een huis is niet iets wat je dagelijks doet. Deskundig advies en begeleiding zijn dan ook geen overbodige luxe. Het inschakelen van een makelaar loont en verdient zich terug.  

Hoen Makelaars bestaat uit een proactief, data gedreven en gepassioneerd team, met actuele kennis van de Amsterdamse huizenmarkt. Met ons eigen datamodel hebben wij real-time inzicht in alle woningmarktcijfers. Zo voorzien wij onze klanten van het allerbeste advies - of het nu gaat om de aankoop van jouw droomhuis of de verkoop van jouw huidige woning.

Wij zijn niet voor niets trots op onze klantenbeoordelingen: een score van 9.4. 

Benieuwd wat anderen van ons vinden? Bekijk onze beoordelingen op Funda:

Meer weten over onze diensten? Geïnteresseerd geraakt? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons tijdens kantooruren op 020 - 305 44 44.

no cure, no pay

Wil je meer weten, of een afspraak maken?

We gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te kunnen nemen. Zie ook onze privacyverklaring.