Verhuurbegeleiding

Ga je ergens anders wonen, maar wil je je huis niet (meteen) verkopen, dan kun je overwegen deze (tijdelijk) te verhuren. Ook is verhuur interessant als je een huis koopt als beleggingsobject. Zeker in Amsterdam – waar de vraag naar (huur)woningen groot is - kan je vermogen tegenwoordig met aantrekkelijk rendement groeien.

Verhuur vereist echter wel een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan de huurwetgeving en het opstellen van een waterdicht huurcontract. Maar ook de juiste huurvorm en -prijs zijn belangrijke aspecten om meteen goed in kaart te hebben. Gelukkig zijn de mensen van Hoen Makelaars goed op de hoogte van de huidige regelgeving rondom verhuur en kunnen zij jou waar nodig bijstaan.

Stappenplan verhuur

Een van onze makelaars komt langs om je woning te inventariseren. Op basis van een vergelijkingsonderzoek en onze ervaring bepalen we een huurprijs, de voorwaarden en een verhuurstrategie.

Vervolgens ontvang je een samenvatting van alle afspraken met daarin de besproken verhuurstrategie, een marketingvoorstel en een courtagevoorstel. Ook lees je hier over onze no cure, no pay-werkwijze.

Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Daarom is het zo belangrijk om je huis optimaal te presenteren. Wij verzorgen professionele fotografie, teksten en duidelijke plattegronden, samengevat in een mooie brochure.

Zodra de teksten en de beelden binnen zijn, bieden wij het object aan in ons netwerk en zetten het online op Pararius en Funda, op onze eigen website en op onze social media. Ook sturen wij brochures naar collega-makelaars en potentiële klanten.

In overleg met jou maken we bezichtigingsafspraken en komen wij langs met geïnteresseerden. Komt dit overdag niet uit, dan zijn wij ook buiten kantooruren beschikbaar. Na elke bezichtiging koppelen wij de reacties terug.

Wij stellen de potentiële huurders aan je voor en adviseren je over de meest geschikte kandidaten. Wij screenen de huurders en controleren de aangeleverde stukken.

Zodra er een keuze is gemaakt, stellen wij het huurcontract op en zorgen dat dit door beide partijen wordt ondertekend. Daarnaast informeren wij de huurder over betalingen en betalingstermijnen. Last but not least begeleiden wij de huurder bij de check-in en zorgen voor een duidelijk inspectierapport.

Kom Langs voor een kennismaking

U bent zich aan het oriƫnteren op de woningmarkt maar heeft nog geen concrete zoekopdracht. Wij houden u in deze belangrijke fase graag vrijblijvend op de hoogte van de woningen die wij in de verkoop krijgen!

Vrijblijvend advies

Het inschakelen van een makelaar verdient zichzelf zeker terug.

Als u meer wilt weten over onze diensten en tarieven neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons tijdens kantooruren op 020 - 305 44 44.

Benieuwd wat anderen van ons vinden? Bekijk onze beoordelingen op Funda:

no cure, no pay

Wil je meer weten, of een afspraak maken?

We gebruik je gegevens alleen om contact met je op te kunnen nemen. Zie ook onze privacyverklaring.