Verhuurbegeleiding

Ga je ergens anders wonen, maar wil je je woning niet (meteen) verkopen, dan kun je overwegen deze (tijdelijk) te verhuren. Ook is verhuur interessant als je een woning koopt als beleggingsobject. Zeker in Amsterdam – waar de vraag naar (huur) woningen groot is - kan jouw vermogen tegenwoordig met aantrekkelijk rendement groeien.

Verhuur vereist echter wel een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan de meest recente huurwetgeving en het opstellen van een waterdicht huurcontract. Maar ook de juiste huurvorm en -prijs zijn belangrijke aspecten om meteen goed in kaart te hebben. Gelukkig zijn de makelaars van Hoen Makelaars goed op de hoogte van de huidige regelgeving rondom verhuur en kunnen zij jou waar nodig bijstaan.

Stappenplan verhuur

Wij komen graag bij je langs voor een kennismaking en een inventarisatie van jouw woning. Op basis van jouw wensen, ons marktonderzoek en onze ervaring bepalen we een huurprijs, de voorwaarden en een verhuurstrategie.

Samen bespreken we de verhuurstrategie en de huurprijs die bij de huidige markt past. Dit vertalen wij in een strategisch marketingplan waarbij we gebruik maken van de meest recente woningmarktcijfers en onze eigen database.

Het is belangrijk om je woning zo optimaal mogelijk te presenteren. Wij zorgen voor professionele fotografie/video's en styling, aantrekkelijke teksten en duidelijke plattegronden en verwerken deze in een mooie brochure. Wij weten als geen ander dat de eerste indruk van een woning allesbepalend is voor de verhuur.

Naast Funda, maken onze marketing specialisten gebruik van verschillende marketingkanalen om jouw woning te promoten zoals o.a. Google, MVA-database, Facebook, Instagram en Linkedin.

Zodra de teksten en de beelden binnen zijn, bieden wij het object aan in ons netwerk en zetten het online op Pararius en Funda, op onze eigen website en op onze social media. Ook sturen wij brochures naar collega-makelaars en potentiële klanten. Als een van de oudste kantoren hebben wij een streepje voor - namelijk ons grote netwerk en klantenbestand. Hierdoor kunnen wij jouw woning aan een enorm groot netwerk aanbieden. 

In overleg met jou maken we bezichtigingsafspraken en komen wij langs met geïnteresseerden. Komt dit overdag niet uit, dan zijn wij ook buiten kantooruren beschikbaar. Na elke bezichtiging koppelen wij de reacties terug.

Wij stellen de potentiële huurder(s) aan je voor en adviseren je over de meest geschikte kandidaten. Wij screenen de huurder(s) en controleren de aangeleverde stukken.

Zodra jij een keuze hebt gemaakt, stellen wij het huurcontract op en zorgen dat dit door beide partijen wordt ondertekend. Daarnaast informeren wij de huurder over betalingen en betalingstermijnen. Last but not least begeleiden wij de huurder bij de check-in (bijvoorbeeld het aansluiten van de nutsvoorzieningen na hun verhuizing) en zorgen voor een duidelijk inspectierapport.

.

Kom langs voor een kennismaking

Op zoek naar een woning in Amsterdam en omgeving? Benieuwd naar de actuele waarde van jouw woning? Of heb je vragen over de huidige woningmarkt? Hoen Makelaars geeft je deskundig en eerlijk advies. 

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vrijblijvend advies

Het kopen of verkopen van een huis is niet iets wat je dagelijks doet. Deskundig advies en begeleiding zijn dan ook geen overbodige luxe. Het inschakelen van een makelaar loont en verdient zich terug.  

Hoen Makelaars bestaat uit een proactief, data gedreven en gepassioneerd team, met actuele kennis van de Amsterdamse huizenmarkt. Met ons eigen datamodel hebben wij real-time inzicht in alle woningmarktcijfers. Zo voorzien wij onze klanten van het allerbeste advies - of het nu gaat om de aankoop van jouw droomhuis of de verkoop van jouw huidige woning.

Wij zijn niet voor niets trots op onze klantenbeoordelingen: een score van 9.4. 

Benieuwd wat anderen van ons vinden? Bekijk onze beoordelingen op Funda:

Meer weten over onze diensten? Geïnteresseerd geraakt? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons tijdens kantooruren op 020 - 305 44 44.

no cure, no pay

Wil je meer weten, of een afspraak maken?

We gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te kunnen nemen. Zie ook onze privacyverklaring.