Huizenmarkt Amsterdam

De huizenmarkt is volop in beweging. Ook in Amsterdam ondervindt de woningmarkt enige invloed van onzekere factoren zoals stijgende energieprijzen, inflatiecijfers en hypotheekrente. Logisch dat dit leidt tot vele vragen als je nadenkt over de aanschaf van een woning of als je je huis wilt verkopen.

Is er een effect op de huizenprijzen en zo ja wat gebeurt er? Is het nu een goed moment om mijn huis te verkopen? Of een huis te kopen? Hoe zorg ik voor de best mogelijke aan- of verkoopprijs?

Het antwoord is helder: met een makelaar met kennis van de meest actuele cijfers van de huizenmarkt, die de Amsterdamse markt door en door kent, met ervaring die het hoofd koel houdt, krijg je duidelijkheid. Hoen Makelaars kan dit voor je doen. 

Woningmarktrapport

Benieuwd naar de meest recente huizenprijzen, gemiddelde overbieding en vierkante meterprijzen? Download ons gratis kwartaalrapport, bomvol informatie over de huidige woningmarkt!

 

Huizenprijzen 2022/2023

De huizenmarkt lijkt te normaliseren. We zien opnieuw een stijging in
het aanbod en een daling in het aantal transacties en de
transactieprijzen. Want het aanbod dat beschikbaar komt, stijgt weliswaar maar de vraag naar huizen is en blijft vanwege de structurele krapte vele malen groter. Door de gestegen hypotheekrente is de leencapaciteit lager geworden. Vele zoekers kunnen nog steeds geen passende woning vinden. En voor starters blijft een huis in Amsterdam moeilijk bereikbaar.

De recente cijfers 

In het vierde kwartaal van 2022 daalde de gemiddelde transactieprijs per m2 met 4,6% naar € 7.316,-- t.o.v. het tweede kwartaal. De daling in Zuid Oost is het grootst: met 10.9% naar € 4.144,-- per m2. De daling in West is het kleinst met 1,3% naar € 8.165,-- per m2. Woningen staan gemiddeld nu 50 dagen te koop. Dit is 20 dagen langer t.o.v. het derde kwartaal in 2022.

Het ziet er naar uit dat deze correcties zorgen voor een gezondere en minder overspannen Amsterdamse woningmarkt. 

Ben je benieuwd naar meer woningmarkcijfers, zoals het aantal verkochte woningen en transactieprijzen? Of het nu een goed moment om jouw huis te verkopen? Laat het ons weten. Wij helpen je graag. 

Rapport huizenmarkt

Vul je gegevens in en ontvang het rapport in je mailbox.

Wil je meer weten, of een afspraak maken?

We gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te kunnen nemen. Zie ook onze privacyverklaring.