Huizenmarkt Amsterdam

De Amsterdamse huizenmarkt is constant in beweging. Woningen worden, ondanks de corona crisis, sneller verkocht dan ooit tevoren. Hoe zorg je ervoor dat je toch voor de best mogelijke prijs een woning aan- of verkoopt?  Het antwoord is tweeledig: met de meest actuele cijfers van de huizenmarkt, én een makelaar die het hoofd koel houdt en de markt door en door kent. Hoen makelaars voorziet je van beide.

Woningmarktrapport

Benieuwd naar de meest recente huizenprijzen, gemiddelde overbieding en vierkante meterprijzen? Download ons gratis kwartaalrapport, bomvol informatie over de huidige woningmarkt!

Invloed van het Corona virus op de huizenmarkt

Wat is de invloed van de corona crisis op de Amsterdamse woningmarkt? Gaan de huizenprijzen dalen in 2021? Is dit een goed moment om een huis te kopen? Dit zijn stuk voor stuk brandende vragen die bij veel mensen spelen op dit moment. Tegen verwachtingen in, blijven de huizenprijzen stijgen. Van een echte dip in de markt is dus (nog) geen sprake. Wel zien we dat expats en beleggers zich terugtrekken, en plaats bieden voor starters die nu hun slag slaan. Op de verhuurmarkt lijkt COVID-19 meer invloed te hebben, daar zien we voor het eerst in jaren een lichte daling in de huurprijzen. Ook dit is toe te wijzen aan het vertrek van menig expat.

Huizenprijzen 2021

.Wat er precies gaat gebeuren op de woningmarkt en de huizenprijzen in 2021 is moeilijk te voorspellen. Of de huizenmarkt gaat inzakken, hangt af van het verdere verloop van COVID-19. Indien er spoedig een vaccin komt, kan de klap mogelijk meevallen en resulteren in 'slechts' een dip. Als het virus nog lang aanwezig blijft, zal de economie daar meer onder te lijden hebben en gaat uiteindelijk de huizenmarkt hier last van krijgen. 

De recente cijfers

In het derde kwartaal van 2020 stegen de gemiddelde vierkante meterprijzen in Amsterdam naar een recordhoogte van 5.811 euro per vierkante meter. Ook werden er aanzienlijk veel woningen verkocht in het derde kwartaal van 2020: 2.085. Dit aantal ligt 18% hoger ten opzichte van een jaar geleden.

Ben je benieuwd naar meer woningmarkcijfers, zoals gemiddelde overbieding en transactieprijzen? Download ons kwartaalrapport bomvol informatie over de huidige woningmarkt

Rapport huizenmarkt

Vul uw gegevens in en ontvang het rapport in uw mailbox.

Wil je meer weten, of een afspraak maken?

We gebruik je gegevens alleen om contact met je op te kunnen nemen. Zie ook onze privacyverklaring.